YAŞLI VE ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA YÖNELİK DÜZENLEMELER
10 Aralık 2018

YAŞLI VE ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA YÖNELİK DÜZENLEMELER

Hastanemizde yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza yönelik düzenlemeler yapılmıştır. Yaşlı ve engelli hastalarımız için merdiven kenarları ve asansörlere tutunma barları yapılmıştır.

Her kata ulaşım asansörlerle sağlanmaktadır. Asansörlere ait çağrı ve kat tuşları engelli hastalarımızın ulaşabileceği seviyeye indirilmiştir.  Görme engelli vatandaşlarımızın kullanımını kolaylaştırmak için tuşlar üzerinde Braille alfabesi ile de işaretleme yapılmıştır. Ayrıca tabela ve yönlendirmelerimizde Braille alfabesini içerecek şekilde düzenlenmiştir.

Hastanemizde tekerlekli sandalye transferini kolaylaştıracak ve tekerlekli sandalye manevrasına imkan verecek şekilde gerekli görülen alanların tutunma barlarıyla desteklenmesi suretiyle düzenlemeler yapılmıştır.

Hastanemizde görme engelli vatandaşlarımız için yol izi mevcuttur.

Hastane otoparkımızda Engelli vatandaşlarımıza ayrılmış alanlar bulunmaktadır.

Hastane giriş ve çıkışları, rampa eğimleri ve tutunma barları engelli hastalarımızın rahat ulaşımını sağlayacak şekilde düzenlenmiştir.

Poliklinik hizmetleri sunumunda yaşlı (65 yaş üstü) ve engelli vatandaşlarımıza öncelik verilmektedir. Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın kendilerine tanınan hakları belirten tabelalar kolayca görebilecekleri yerlere asılmıştır.

Servislerde bulunan hasta odalarında yer alan tuvalet ve banyolar yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın kullanımını kolaylaştıracak şekilde yeniden düzenlenmiştir. Ayrıca polikliniklerde de bu şekilde düzenlenen tuvaletler bulunmaktadır.

Hastane girişlerinde bulunan karşılama ve yönlendirme personellerimiz yaşlı ve engelli hastalarımızın hizmet alımlarını kolaylaştıracak, işlemlerinde yardımcı olacak şekilde destek olmaktadır.

Hastanemizde işaret dili eğitimi almış olan personellerimiz, engelli vatandaşlarımıza hizmet vermektedir.

Engelli ve kimsesiz hastalarımızın başka bir sağlık kuruluşuna nakli gerektiğinde, sosyal hizmet birimimiz imkanlar ölçüsünde transferini sağlamaktadır.