Ziyaretçi ve Refakatçi Kuralları Listesi

• REFAKATÇİ KURALLARI LİSTESİ
  • Hastanemize hoş geldiniz. Hastanızın ve sizin evininizin konforunu ve sıcaklığını sağlamaya çalışmak kurum olarak hedefimizdir.Hastanemizde bulunduğunuz süre içinde aşağıdaki kurallara uymanızı rica ederiz.
  • Refakatçi gerekip gerekmediği hastanızın doktoru tarafından belirlenir.Sayımız 1 (bir) ‘dir.
  • Refakatçi,hasta muayenesi ve tıbbi bakım sırasındahastanın yanında bulunmamalıdır. Hastanın bakımına izin verilen ölçüde yardım eder.
  • Refakatçi, hastanın yanında bulunduğu sürece yaka kartı kullanmalıdır ve taburculuk sırasında kat görevlisine yaka kartınıteslim etmelidir.
  • Hasta odalarında ısıtıcı bulundurulması yangın tehlikesi ve sizin güvenliğiniz açısından sakıncalıdır.Odada ısınma probleminiz veya sıcak su ihtiyacınız olursa sorumlu hemşirenizden yardım isteyiniz.
  • Refakatçi değişimlerinde servis hemşiresini bilgilendiriniz.
  • Refakatçiler, hastaneye ait eşya ve malzemeleri düzenli ve temiz kullanmalı, zarar vermemelidir.
  • Refakatçiler tarafından yataklara oturulmaması ve yüksek sesle konuşulmaması hastaların rahatsız edilmemesi açısından önemlidir.
  • Hastanıza temastan önce ve sonra, hastanın yatağına temastan sonra odanızda bulunan el dezenfektanı ile el hijyeninizi sağlayınız. Elinizde kirlenme olduğunda sabun ve su ile yıkayınız. Hastanızın idrar,kan,vücut sıvılarına temas riski olan durumlarda eldiven kullanınız.
  • Hastalara zararlı olabileceğinden refakatçilik sürecinde canlı çiçek, açıkta yiyecek ve içecek alınmamalıdır.
  • Hasta ve refakatçilerinin odalarında ya da koridorlarda sigara içmeleri yasaktır.
  • Hastanemiz yemek Servis saatleri;sabah kahvaltı 06:00- 07:00; öğle yemeği 12:00- 13:00; akşam yemeği 17:30- 18:30 saatleri arasıdır.Yemek servisi ve tabakların toplanması yemekhane dağıtım personeli tarafından yapılmaktadır.
  • Refakatçi koltukları sabah en geç 06:00’ da toplanmalıdır.
  • Plastik ve kağıt atıklar, meyve suyu kapları, gazeteler, poşetler gibi atıklar hemşire bankosundaki kağıt atık kutusuna atılmalıdır.
  • Evsel atıklar odanızdaki siyah renkli evsel atık kutusuna atılmalıdır.
  • Kanlı pamuk gibi tıbbi atıklar hemşire bankosundaki kırmızı renkli tıbbi atık kutusuna atılmalıdır.
  • Çanta, cüzdan ve değerli eşyalarınızı yanınızdan ayırmayınız. Kaybolmaları durumunda hastanemiz sorumluluk kabul etmemektedir.
  • Odadaki buzdolabının kapağının açık bırakılmaması ve içine koku yapabilecek gıda maddeleri konulmaması gerektiğini hatırlatırız.
  • Odanızdaki gereksiz yanan aydınlatma,gereksiz akan musluk varsa kapatınız. Arıza durumunda lütfen servis hemşiresini bilgilendiriniz.
  • Yatağa pozisyon verirken kat hemşiresi ve personelinden yardım isteyiniz.
  • Hastalarınızın güvenliği açısından;  ayağa kalkarken ve dolaşırken hastanıza eşlik ediniz.
  • Hemşireye ihtiyaç duyduğunuzda,yatağınızın kenarında kullanımınıza sunulan çağrı sistemindeki kırmızı düğmeye basınız.
  • Acil durumlarda ipli tuvalet çağrı sisteminizdeki kırmızı düğmeye basınız ya da ipi çekiniz.

GENEL YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ ZİYARET VE GİRİŞ KURALLARI

1.Yoğun Bakım Hasta ziyaretleri hergün saat 13.00-14.00 arasında yapılmaktadır.
2.Hasta ziyaretleri hastanın sağlığı açısından günde 2 kişi ile sınırlıdır.
3.Yoğun Bakım ünitesine yiyecek, içecek getirilmesi uygun değildir.
4.Yoğun bakım ünitesinde hasta ile temas edecek kişilerin koruyucu önlük giymesi, tüm ziyaretçilerin el dezenfektanı kullanması enfeksiyon riskini önlemek açısından önemlidir.
5.Yoğun bakıma girişte cep telefonlarınızı kapatınız.
6.Yoğun bakım içerisinde her türlü fotoğraf çekimi, ses ve video kaydı yapılması yasaktır.
7.Yoğun bakım ünitesine belirlenen ziyaret saati ve kuralları çerçevesinde giriş yapılır.Hasta bakımının aksamaması için lütfen diğer saatlerde ziyaret için ısrar etmeyiniz.
8.Bilgilendirme hekim tarafından hastanın ilk yatışında rutin olarak günlük en az bir kez olacak şekilde saat 14.00 – 15.00 arasında ve gerektikçe yapılır.
9.Lütfen Yoğun bakım personeli tarafından yapılan uygulamaları hasta sağlığı açısından dikkate alınız.

PALYATİF BAKIM MERKEZİ ZİYARETÇİ KURALLARI

Hastanemize hoş geldiniz.
Hastanız ve yatan diğer hastalar için ziyaretinizin en güvenli şekilde gerçekleşmesini sağlamak önceliğimizdir.
Bu amaçla hastanemizde bulunduğunuz süre içinde aşağıdaki kurallara uymanızı rica ederiz.

1. Hasta ziyareti önce ve sonrasında el dezenfektanı kullanmayı unutmayınız.
  2. Doktordan bilgi almak istediğinizde (acil durumlar dışında) sabah vizit saatinde serviste bulununuz.
  3. Hastanızın ve diğer hastaların daha iyi hizmet alabilmesi için tedavi/bakım saatleri ve doktor vizit saatleri dışında hastanızı ziyaret edebilirsiniz.
  4. Servis dışında herhangi bir kayıt cihazı ile ses ve görüntü kaydı yapmak kesinlikle yasaktır.
  5. Bulaşıcı hastalık durumu olan (ateş,döküntü, öksürük, burun akıntısı vb.) kişilerin, yatan hastaların sağlık durumunu etkileyeceğinden ziyareti uygun değildir.
  6. Ziyaret sırasında enfeksiyon riski açısından yataklara oturulmamalıdır.
  7. Herhangi bir nedenle ziyaretlerinde sakınca bulunan ve kapısında bunu belirten tabela bulunan hastalar ziyaret edilmemelidir. Bu gibi durumlarda lütfen ısrar etmeyiniz.
  8. Hastanız ve diğer hastaların rahatsız olmaması için yüksek sesle konuşmayınız.
  9. Hastane içinde ve yangın merdivenlerinde sigara içilmesi yasaktır.
  10. 10 yaşından küçük çocuklarınızı sağlık açısından hastaneye ziyaret amaçlı getirmeyiniz. Zorunlu durumlarda lobide bulunan alanda bir yetişkin gözetiminde bekletebilirsiniz.
  11. Hasta ziyareti kısa tutulmalı ve diğer hastaların rahatsız edilmemesine özen gösterilmelidir.