COVİD-19 Yatan Hasta Bilgilendirme

COVİD-19 YATAN HASTA BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ


Değerli Misafirimiz,

 Başakşehir Devlet Hastanesi olarak geçmiş olsun der en kısa sürede sağlığınıza ve sevdiklerinize kavuşmanızı dileriz.

Tüm dünyayı ve ülkemizi tehdit eden COVID-19 (Coronavirus) salgınına yönelik hastalarımızı, hasta yakınlarını, sağlık çalışanlarımızı korumak için hastalığın görülmeye başladığı ilk andan itibaren Bakanlığımızın Koronavirüs Bilim Kurulu görüşleri ve “COVID-19 (SARS-CoV2) Enfeksiyon Rehberi” ile Enfeksiyon Kontrol Komitemizin kararları doğrultusunda çalışmalarımız sürdürülmektedir.

Bu virüs insandan insana çok hızla bulaşmaktadır. Hasta bireylerin çok hızla çevrelerindeki insanlara bulaştırabildikleri gözlemlenmiştir. Bu nedenle sevdiklerinizi ve sağlık personelimizi korumak için odanızda izole olarak kalmanız, dışarı çıkmamanız büyük önem taşımaktadır. Aynı nedenle ziyaretçi kabulü yapılmamakta, ancak zorunlu durumlarda refakatçi kabul edilmektedir. Odanızda izole olup, hijyen, beslenme ve uyku düzeninize dikkat etmelisiniz. Sağlıklı beslenmeniz ve bol su tüketmeniz her dönem olduğu gibi önemlidir. Ellerinizi en az 20 saniye, sık sık sabun ve suyla yıkamanız önerilmektedir. Cerrahi (tıbbi) maske takmanız yeterlidir. Sizlerin özel koruyucu maske takmanıza gerek yoktur.

Servis yatış işlemleri sırasında durumunuz hakkında bilgilendirme yapılacak bir yakınınızın telefon numarası talep edilecektir. Kişisel verilerin korunması ve bilgi güvenliği kapsamında; ilgili personelimiz tarafından vermiş olduğunuz telefon numarası aracılığı ile sadece belirttiğinizyakınınıza bilgilendirme yapılacaktır.

Gün içinde; 10-12-14 ve 16 saatleri olmak üzere toplam dört kez,  yakınlarınızın sizin için getirecekleri ihtiyaç malzemeleri, kapalı ambalajlı gıda ürünleri ( peynir, zeytin, bal, pekmez vb.), meyve, su, meyve suyu gibi ihtiyaçlarınız ana bina girişinde bulunan güvenlik noktasında kabul edilecektir.

Bu hastalığın etkeni bir virüstür ve bakteri enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan antibiyotikler yarar sağlamamaktadır. Ancak salgınla mücadele veren diğer ülkelerde yararlı olduğu görülmüş ve ülkemizde de Sağlık Bakanlığı’nın onayladığı ve hazırladığı rehberde önerdiği başka tedavi seçenekleri mevcuttur. Klinik durumunuza göre doktorunuz hangi tedaviyi kullanmanız gerektiğine karar verecektir.

Sizi günlük olarak takip eden Doktorunuzun haricinde; Göğüs Hastalıkları, Enfeksiyon Hastalıkları, İç Hastalıkları, Anestezi ve Radyoloji Uzman Doktorlarından oluşan ekibimiz, gerektiğinde hastalığınız ile ilgili durumunuzu bilimsel danışma konseyimizde görüşmektedir.

Bir yandan iyileşmek için önerileri yerine getirirken bir yandan da hastalığın başka insanlara bulaşmaması için gerekli önlemleri alarak, hem bu salgında hayatta kalmayı hem de salgının yayılmasını önlemeyi başarabilirsiniz. Unutmamalıdır ki bu dönemde, birimizin sağlığı hepimizin sağlığıdır.

Bu zor günleri hep birlikte aşacağız.